sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hidas sunnuntai

Hyvät lukijat, olen täällä taas ja ensimmäinen kouluviikko on takana. Tiedän, että odotatte vesi kielellä ensivaikutelmia. Tarkkaa kuvausta kursseista joudutte valitettavasti kuitenkin odottamaan ensi viikkoon, sillä Media Studies -kurssin tunnit oli peruttu tältä viikolta ja ajattelin kirjoittaa yhden postauksen, johon on koottu kuvaukset kaikista kursseista. Voin kuitenkin hieman raottaa salaisuuksien verhoa.

Kouluviikko näyttää hämmentävän lyhyeltä: maanantai vapaata, tiistaina neljä tuntia, keskiviikkona kaksi tuntia. Torstai onkin sitten pidempi päivä 9:40-n.20:20 ja välissä yksi hyppytunti, mutta kyllä yksi tuommonenkin päivä menee. Perjantaina on neljä tuntia projektinhallintakurssin jäädessä tod. näk. pois. Myöhemmin syksyllä tulee C++:aa, mutta toisaalta yks kurssi tais loppua jo sillon eli ihan ok. Päivien lyhyyttä kompensoi se, että labraharjoituksia on tullut ihan kohtalaisesti eli niissä menee sitten sitä vapaa-aikaa. Vaikea kuvitella, että tylsää ainakaan tulisi, aina on jotain mitä voisi tehdä. Kouluhommien ohella vapaa-ajan jutuista mainittakoon nörtimmästä päästä esim. kirjastosta lainattu C++-tiiliskivi, jota kiinnostaisi lueskella sekä Javan 3D-ohjelmoimiseen keskittynyt kirja. Muista jutuista kitaraakin olisi kiva soitella ja erilaisia bileitäkin tuntuis olevan ihan kohtalaisesti, kuluvalla viikollakin kahdet. Mikäs siinä, enemmän hajottaisi jos ei mitään voisi tehdä.

Kurssit mitkä meillä on, on kaikki englanniksi. Muutama opettaja on kysynyt heti alussa onko paikalla vaihto-oppilaita ja jatkanut sitten englanniksi. Pari taas on aloittanu saman tien saksaksi ja vaihtanut englanniksi sitten kun siitä on kysynyt (eivät tosin kaikki, venatkaa seuraavaan blogaukseen). Meidän opettajien englannin kielen taso on hyvä. Yksi opettaja hakee vähän pitempään sanoja, mutta ei se ole vielä oppimista haitannut. Luokat täällä ovat vastaavia kuin Metropoliassakin eli perinteisiä luokkahuoneita sekä muutama luentosali. Tietokoneluokat ovat hyvin varustettuja ja täällä on kätevästi sama systeemi käytössä kuin meillä Suomessakin eli koneelle kirjaudutaan omalla tunnuksella ja kaikilta koneilta pääsee käsiksi oman verkkolevyn tietoihin.

Puhutaan vielä hieman säästä. Ilmat on tosiaan olleet hyvät ja lämmintä on ollut. Torstai-iltana alkoi sataa vettä ja sen jälkeen on ollutkin kylmää ja märkää. En tiedä millaiset ilmat Suomessa nyt on, mutta verrattuna siihen ajankohtaan kun lähdin, oli ainakin eilisen sade kylmempää ja kovempaa. Tosin ehkä siellä tulee jo räntää buhahaa. Mutta eipä hätää, netin mukaan ensi viikonloppuna vois täällä olla jo lämpimämpää.

3 kommenttia:

  1. Huomenta!
    Iissäkin ilmoja riittää,joka toinen päivä on pakkasta ja välipäivinä sadetta. Tuulee myrskyksi asti, sadevesi ja varisevat lehdet lentävät vaakasuoraan. Mutta lentäkööt.
    Siitä se sinun itävaltalaistuminen ja opiskelu käyntiin lähtee.
    Hyvää alkavaa viikkoa!
    Jussi

    VastaaPoista
  2. Huomenet
    sateisesta Helsingistä! Sunnuntaina tuli rakeita, ja aurinko paistoi.

    Olin laittavinani kommentin jo edelliseen postaukseen, mutta eipä näy missään, kenenkähän blogiin se meni? Kyllä täällä osataan.

    Aika hyvältä kuulostaa opiskelutahti,täytyy siihen lukemiseenkin aikaa jäädä, ja tietysti baila bailaan.

    Värikästä syksyn jatkoa
    Silja

    ps. niin ongelma tuli tässä valitse profiili-kohdassa, olen tod.näk. kirjautunut jonnekin ja ...

    VastaaPoista
  3. Silja: tuli tuohon edelliseenkin merkintään kommentti sulta ja kyllä se ainakin täällä näkyy. Siinä tosin oli käyttäjän nimenä "silja" kun taas tämä on kirjoitettu vieraana. Kokeilin, niin kyllä sen pitäs toimia jos ottaa tuosta "Kommentti nimellä" -kohdasta sen "Nimi/URL-osoite" ja pistää siihen nimen ja sitten kirjoittaa sen kommentin. Eli et välttämättä kirjautunut mihinkään.

    VastaaPoista