tiistai 29. marraskuuta 2011

Salzburg

Nyt olisi Salzburg koluttu. Aikaa ei montaa päivää ollut, mutta varmaan pääasiat tuli nähtyä. Perjantaina ei ihmeitä tullu tehtyä. Vähän käveltiin illalla kunnes mentin syömään Alter Fuchs -nimiseen paikkaan. Ko. paikka ei ollut mitenkään erityisen hienosteleva, tunnelma oli mukava ja ruoka oli hyvää. Illan annos oli makkaraa ja hapankaalia, kuinka sopivaa. Lauantaina oli vuorossa kaupungin päänähtävyys eli viereisellä vuorella oleva linna. Linnaan noustiin vanhastakaupungista köysiradalla, jossa vaunut eivät kuitenkaan killuneet ilmassa.
Linnasta olisi ollut eri säällä erinomaiset näkymät, mutta vierailua varjosti (heh) sumu. Näinkin näköala oli hieno ja linnassa oli muutakin nähtävää, kuten marionettimuseo ja kiertokäynti, jossa esiteltiin vankityrmää, linnan historiaa ym.
Illallinen nautittiin ravintolassa nimeltä KK, joka oli hieman eri tyylinen kuin edellisen illan paikka. Ravintola oli ikään kuin "hienompi" paikka, mutta ei kuitenkaan sellainen, jossa olisi ajatellut vain, kuinka tästä tukalasta tilanteesta pääsee pois. Ateria oli hyvä. Illan päälle kävin vielä veljen ja vaimonsa kanssa Die Weisse -kievarissa. Paikalla oli omia oluita, joista maistettiin kahta sorttia. Kummastakaan ei löytynyt varsinaista moitittavaa, mutta ei varsinaista kehuttavaakaan. Hieman pliisuja olivat.

Sunnuntain Reiseplanissa oli ulkomaanmatka. Salzburg sijaitsee aivan Saksan rajalla, joten maisemia päätettiin lähteä katsomaan rajalla olevaan Berchtesgadenin kylään. Kylästä oli hienot maisemat sieltä ja päivä oli aurinkoisempi kuin edellinen, joten niistä pystyi myös nauttimaan. Lounas syötiin paikallisessa gasthausissa. Aterialta jäi mieleen strudelit, jotka ovat ikään kuin perunamassasta muotoiltuja palloja, jossa on jotain sisällä. Hyviä olivat. Luin myöhemmin Wikipediasta, että Berchtesgadenilla on historiaa toisen maailmansodan ajalta, kuten mm. Hitlerin Kotkanpesä-asunto.
Näihin nähtävyyksiin voisi olla mielenkiintoista käydä tutustumassa, mutta enpä noista tiennyt eikä oikein ollut aikaakaan varattu niille. Ehkäpä joskus myöhemmin.

Seuraavaksi oli paluu Salzburgiin, jossa käytiin vielä maistamassa sitä aitoa sacherkakkua. En ole tietääkseni epäaitoakaan maistanut, joten en osaa kertoa eroista, mutta maittoi tuokin. Ilta huipentui vielä paikalliseen munkkiluostaripanimoon. Paikassa pystyi ostamaan luostarin omia oluita (märzen ja bock) sekä erilaisia ruoka-annoksia.
Henkisyyttä en aistinut tunnelmassa, mutta ehkä jotain muuta. Suurista saleista ja olutta juovista ihmisistä tuli hieman Oktoberfest mieleen.

Maanantaina päivällä ei ollut kummempaa suunnitelmaa kuin kierrellä kaupungilla. Itsehän siis lähdin puoli kahdelta junalla, joten ei siinä kummempaan oikein ollut intoakaan. Isä ja äiti lähtivät saattelemaan asemalle, josta lippu kouraan ja junaan.

Mukava viikonloppu oli. Hauskahan se oli toki nähdä perhettä ja samalla näki uutta kaupunkiakin. Loppuviikko tuntui koulutehtävien osalta aika ikävältä, mutta yllättävän kivuttomasti meni. Parallelsin eka tehtävästä täydet pongot ja shader-projektisuunnitelmankin sai palautettua! Tämän lisäksi Web applications -tehtävä meni melkein itsestään! Ja peliprojektin eka versio tulee ulos pian! Matkalla sain myös idean ekskursioon, joka Jarin ja Markun kanssa toteutettin, mutta ollaanpa siitä vielä hys-hys. Kerron siitä lisää, seuraavassa bloggauksessa.

2 kommenttia:

  1. No onpa hienoja kuvia! Täällä ei ole nähty vielä yhtäkään, matkaa on kyllä kuvailtu suusanallisesti, varsinkin niitä kuuluisia Sacher-torttuja... Vesi kielellä katselen sinun kuvaasi.

    Onnea parallel-pointseista, vaikka en siitä mitään ymmärräkään. Jatka samaan malliin, hyvältä kuulostaa.

    Alan nyt tehdä espanjan läksyjä, ennen kuin väsy iskee.
    Silja

    VastaaPoista
  2. Arkeen paluu näyttää sujuneen mallikkaasti ja oli mukava kuulla, että tehtävien ratkaisut kopsahtelivat kohdilleen. Perheen vierailu ei sitten syössytkään tunnollista opiskelijaa opintoraiteiltaan...

    Salzburg on tuotteistanut Mozarttinsa viimeisen päälle ja on säveltäjästä riittänyt rippeitä Suomen televisiollekin. Viime viikonvaihteessa oli Teemalla ohjelma Mozartista ja hänen perheestään ja tänään tulee elokuva hänen sisarestaan. Sisko oli myös lahjakas muusikko, mutta vain veli nousi suureen kuuluisuuteen. Epäilen tosin, että tytön olisi siihen(kin) aikaan pitänyt olla monin verroin (veli)poikaa ihmelapsempi ollakseen edes yhtä hyvä.

    Viime yönä näin unta, että olin ollut mukamas Itävallassa. Vanhan mieli liikkuu hitaasti ja alitajunta taisi palata vasta silloin Iin Mökkiperälle.
    Jussi

    VastaaPoista